Sommerkrigen: 

 Dorne Vågner:

Den røde Gud !

 

Et Fafner-rollespil baseret på Game of Thrones

 

”Før der var noget der hed de Syv kongedømmer, før der var noget der hed Jern Tronen – så var der: Dorne. For 12.000 år siden krydsede De Første Mænd landbroen fra Essos til Dorne. Og fordi de var mænd, fik de hurtigt ødelagt det hele. Mens deres fætre oppe nordpå havde travlt med at bygge kongedømmer, skændtes mændene i Dorne over land, vand og koner – i århundreder. Lige indtil krigerprinsessen Nymeria fra Essos ankom til Dorne med en flåde på over 10.000 skibe som hun havde ført over Det smalle hav. Alle de adelige fra Dorne gjorde klart at hun ikke var velkommen – undtagen én: Mors af huset Martell. Han så i hende en styrke som kunne måle sig med enhver mands – inklusive alle hans rivaler. Han tilbød derfor at gifte sig med hende – og som tegn på at hun ville blive for altid, satte hun ild til alle sine skibe. Langs hele kysten blev natten så lys som dagen i luerne fra de brændende skibe. Og i det brændende lys, udnævner Nymeria Mors Martell til Prins af Dorne”. 

-          Ellaria Sand om grundlæggelsen af Dorne

 

Sommeren er igen på vej til Westeros.

Det er næsten 200 år siden den nu legendariske strid som blev indledt med den uretmæssige halshugning af Ned Stark i Kings Landing og fortsatte i en række store slag og talrige mindre kampe mellem Stark-slægten og Lannister-slægten. 

Tardell Lannister sidder på Jerntroen i Kings Landing og kalder sig konge af Westeros – men i praksis har han kun magten over den sydlige del af Westeros. Tardell Lannister har svoret, at han vil generobre hele Westeros og blive den sande konge på Jerntronen – præcist som hans forfædre Joffrey og Tommen Lannister.

På Winterfell sidder kongen i Nord, den unge ulv, Michael Stark – og han har tilslutning fra alle de store huse i Norden og regerer dermed landet fra Riverrun og op til Den store mur.

Og i Syd rører Dorne nu på sig efter at have ligget i dvale i mange år ... Dorne er på vej til at vågne. Og ve resten af Westeros, når Den røde sol fra syden kan ses i horisonten igen !

Krigerne fra Dorne har i mange år følt sig overset og undertrykt at kongen i Kings Landing.

De føler ikke, at der bliver givet nok kredit for deres loyalitet og at de aldrig har været et erobret folk - men derimod af egen fri vilje har tilsluttet sig De syv kongedømmer. 

  

Læs mere om de klaner fra Westeros, som vil være en del af spillet (bemærk: Du må gerne vælge en anden klan - men så er du nok lidt alene om at nå dine mål):

 

 

 

 

 

 

Huset Martell

 

 

Dorne er det sydligste af de syv kongeriger og det eneste af de syv kongeriger, som ikke blev erobret af Huset Targaryen. Dette gør dem unikke blandt alle de store huse i Westeros. I forbindne modstå huset Targary

 

Huset Martell og deres folk trak under krigen sig tilbage til ørkenen og ledte en guerilla krig herfra mod Aegon Targaryen – de chikanerede forsyningstropper og lagde baghold. Huset Targaryen mistede mange mænd og i sidste ende besluttede Aegon Targaryen at trække sig tilbage fra Dorne for at fokusere på at regere de seks andre erobrede kongeriger. Derfor er husets motto også ‘Unbowed, Unbent, Unbroken’.

 

Det dorniske kongehus, Hus Martell, blev dog senere af egen vilje gift ind i Huset Targaryen, og derved blev Dorne en del af de syv kongeriger. Familien Martell er ikke lords og ladys, de er prinser og prinsesser – titler, som de har fået lov at beholde, fordi Martell giftede sig ind i de syv kongeriger. Modsat de øvrige kongeriger, er det ikke automatisk den ældste dreng der står som arving til tronen, men det ældste barn – uanset om det er en dreng eller en pige.

 

Blandt de mest modige krigere fra Dorne er de kvindelige elitekrigere kendt som Sandslangerne. 

 

Slot: Castle Sunspear

 

Våbenskjold/kendetegn: En rød sol gennemboret af et gyldent spyd

 

Motto: ” Unbowed, Unbent, Unbroken” – med henvisning til, at Dorne aldrig er blevet succesfuldt erobret af fremmede – heller ikke af Huset Targaryen.

 

 

 

 

Huset Stark:

En af de ældste slægter i Westeros, med en historie som går otte tusinde år tilbage og er grundlagt af den legendariske Bran Byggeren. Huset Stark hersker fra borgen Winterfell over det meste af den nordlige del af Westeros – med titlen Kongen i Nord.

 

Huset Stark har ry for at være loyale overfor sine forbundsfæller, troværdige og ærlige – men det har desværre en tendens til at bringe problemer med sig, at man altid siger sandheden.

 

Våbenskjold/kendetegn: En skrækulv

Motto: Vinteren kommer

 

 

 

 

 

Huset Lannister:

 

Huset Lannister fra Casterly Rock er en af de ældste og mest magtfulde slægter i Westeros.

 

Deres hjemland ligger langt mod vest på kontinentet – i Westerlands og Lannister-slægten har derfor i umindelige tider haft titel af Vogtere af Vesten. Deres hovedsæde er borgen Casterly Rock, som ligger på et massivt forbjerg med udsigt over Solnedgangens Hav.

 

Huset Lannister har ry for at være usædvanligt magbegærlige – men også usædvanligt rige.

 

Huset Lannister har ovenpå de blodige begivenheder i Sommerkrigen også siddet på Jerntronen i mange år, som Konger i Syden – og har dermed magten over det meste af det sydlige Westeroes – op til Riverrun. 

 

Våbenskjold/kendetegn: En gylden løve med en blodrød baggrund.

 

Motto: En Lannister betaler altid sin gæld


 

 

 

 

 

Det praktiske:

 

Kl. 10-11

Ankomst

- Vi spiller på området ved Bjedstrup skole, Bjedstrupvej 11 – følg skilte/bannere

Betaling – det koster kr. 20 at deltage.

- Der kan betales kontant eller med mobilepay

Våbenkontrol

- Der må kun benyttes sikre våben i Fafners rollespil, derfor kontrollerer vi alle medbragte våben inden spillets start

Sminke

- Hvis du ikke lige havde den rigtige farve – eller ikke nåede det – så kan du nå at få lagt sminke til din rolle

Kl. 11

Generel velkomst til alle spillere

Intro til spillet

Kl. 11.20 – ca. 14.30

Rollespil

Kl. ca.14.30 – 15.00

Markslag

- Forældre er velkomne til at møde op og overvære slaget

Kl. 15 – 16

Oprydning

-Vi sørger for at der er rent og pænt – så vi må komme igen en anden gang

 

Kampregler for scenariet: "Dorne vågner - Den Røde Gud": Klik her